Var det noget med en kvalificeret havemand til assistance?

03 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Var det noget med en kvalificeret havemand til assistance?

Bare rolig, en havemand er ikke var en tilfældig person, der vralter gennem din have for at plukke bær eller stjæle fra din køkkenhave eller høste alt for mange af dine frygter på træerne uden tilladelse.

Tværtimod kan denne havemand være noget, der er med til at fremme væksten af disse ting, og vi mener ikke som vagt eller fugleskræmsel, selvom vedkommende da bestemt kan verfe nogle fugle væk, mens vedkommende er der.

Igen har vi at gøre med en titel, der ikke skal tages bogstavelig i forhold til, hvilket køn der kan knytte sig til det, for en havemand kan også sagtens være en kvinde.

Men hvad er en havemand så?

Det er overordnet set en samlet betegnelse for en person, der ordner mange forskellige ting i din have, hvor der så er samlet forskellige beskæftigelser ind i denne betegnelse.

Således kan en havemand på en og samme tid være en, der er anlægsgartner, almindelig gartner; en, der plukker for dig i haven, når du ikke selv kan klare det, fjerne ukrudt og alt andet tænkeligt, som der skal ordnes i haven.

Nogle havemænd er gode til at klare mange forskellige ting, mens andre er mere specialiseret i nogle gøre eller geografiske områder, så man blandt andet kan støde på en havemand i Høje-taastrup eller et andet sted i landet.

Du kan ansætte dem til løbende at klare opgaver, så din have eller andet større græsareal tager sig pænt ud, eller du kan hyre dem ind til at klare nogle mere specifikke opgaver, som kan kræve alt fra lidt til meget arbejdskraft.

Det kan være, du vil have plantet nogle nye blomster, græsset skal slås eller lægges på ny. Måske skal en genstridig træskub fjernes eller noget helt andet.

En havemand har udstyret til at kunne klare alt fra store til små opgaver, og ellers kan vedkommende hurtigt skaffe det.

Flere Nyheder