Ordner en øjenlæge sig selv?

29 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen
Ordner en øjenlæge sig selv?

Lad os sige, at man er Øjenlæge i København og arbejder selvstændigt i ens egen klinik, forestiller du dig så, at hvis vedkommende oplever noget underligt ved egne øjne, at vedkommende så kan undersøge sig selv?

På sin vis kan vedkommende nok godt gøre dette, fordi man jo er udlært i at kende til, hvad de forskellige symptomer ved øjnene skal signalere og betyder, så man formentlig stille en mindre diagnose.

Men at begynde at undersøge sig selv dybdegående er nok lidt langt ude, her skal man nok nøjes med kun at tage det lettere overfladisk og slavisk.

For det er jo ret så svært at skulle fokusere på ens egne øjne, da det jo er øjnene selv, man skal bruge til at kigge nærmere på, og disse har endda også blinde pletter.

Man skal have noget lys i øjnene for at se godt nok, og så blinker man, blikket flakker, man får vand i øjnene og så videre, så det er nok begrænset, hvor længe man kan holde ud at undersøge sig selv som øjenlæge.

Men det kan jo være godt nok til, at man nogenlunde kan stille en diagnose på sig selv og så tage det videre til en anden øjenlæge i København, så man ikke skal rejse så langt – desuden kender man jo ofte faggruppen nært, så man ved, hvem man vil besøge.

Ligefrem at begynde at operere, skære og udføre andre indgreb i øjnene skal man helt klart lade være med som selvkørende læge, men lade andre om at gøre.

Det er jo heller ikke sikkert, man har stillet den rette diagnose, fordi det som nævnt er svært at se nærmere på øjnene selv, så en anden øjenlæge skal jo nok tage undersøgelsen af den første øjenlæge fra start af.

Hellere får det bedste resultat end at forsøge at være stædig og klare det selv.

Flere Nyheder