Når du som maler i Albertslund agter at strejke

20 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
Når du som maler i Albertslund agter at strejke

Det skulle forhåbentligt ikke blive nødvendigt med at strejke som maler i Albertslund, men det er alligevel spektakulært, at demokratiet og den danske model kan komme i fuld flor ved at se, hvad der sker, når man igangsætter sådan en strejke som maler.

Givetvis kan det jo være som ved mange andre erhverv, men vi gør det lige konkret i denne artikel; faktisk gør vi det så konkret som at låse os fast på eksemplet med https://malerkanonen.dk/maler-albertslund/

Der er skrevet en del om, hvordan den danske model fungerer på dette område, så det vil vi ikke komme nærmere ind på (igen) i dette indlæg, men blot understrege, at det er arbejdsmarkedets egne kræfter, der er med til at regulere den slags, så regeringen ikke skal bryde ind her.

Dog er der stadig nogle områder, hvor man skal have myndighederne indover, så man ikke gør noget ulovligt, når man strejker, og det vil vi lige påpege for dig som maler i denne artikel.

For lad os sige, at du som maler har startet en lille bevægelse i firmaet og har fået flere ansatte med på samme vogn om at strejke, og denne tanke har spredt sig til andre omkringliggende malerfirmaer og måske over hele landet.

Så man agter at gøre opmærksom på ens sag ved at indgå i en march, der starter fra et udgangspunkt og slutter et andet sted, og hvis man er mange om det over hele landet, så arrangerer man måske flere af slagser med diverse ruter.

Dog skal man så her huske at melde det til myndighederne forud de respektive steder, så man får tilladelse til den slags.

Derudover må man ikke maskere sig, og man må selvfølgelig ikke begå vold af nogen art på ruten.

Ellers er det helt op til dig som maler at gøre dig opmærksom på din/jeres sag.

Flere Nyheder