Kan sliddele repareres effektivt?

11 maj 2020 Cecilie Mortensen

Når det kommer til sliddele, så kan det dække over en lang række til. I denne sammenhæng så skal man forstå sliddele, som små dele af en maskine, som spiller en rolle i, at maskinen kan fungere som den skal. Det kender man helt sikkert også fra sin bil, hvis man er bilejer. Her kan selv en lille ting forårsage, at bilen skal på værksted. 

Når vi snakker sliddele i forbindelse med maskiner, så kan det være alt fra snøreliv på aksler, lejepasninger, geardele, pumpedele, glidelejer, tætninger, aksler, ventilstænger, stempler, maskindele, valser, slidskinner og lignende. Med tiden så er det ikke til at undgå, at der slides mere og mere på de sliddele, som er i en maskine. Derfor kan der også være behov for, at de repareres eller udskiftes, så man kan være godt kørende igen. En af de måder man effektivt kan gøre det på, er med termisk pålægning. 

Termisk pålægning kan bruges i reparation af sliddele

Svaret kan være termisk pålægning, når man har sliddele, som er ved at have udtjent deres tid. Her har man nemlig mulighed for effektivt at reparere den ene del, som har forårsaget, at en maskine ikke har fungeret optimalt. Den termiske pålægning er en måde, hvor man indsmelter metalpulver, som er opvarmet. Pålægningen eller indsmeltningen sker gennem gas og ilt. Derefter kan man slibe sliddelen med diamant sten. 

Når man bruger denne metode til at reparere sliddele, så kan man forlænge levetiden med helt op til 5 gange. Derfor må det også siges at være yderst effektivt, når man gerne vil finde en god og effektiv løsning på en sliddel, som skal repareres.

Der er god grund til at få lavet termisk pålægning hos et firma, der arbejder med det til dagligt. På den måde kan man også forvente, at arbejdet giver sliddelene den holdbarhed, de kan få. 

Flere Nyheder