Hvilke typer af trucks findes der?

10 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

Du vil måske blive overrasket over, hvor mange typer af trucks, der egentlig findes; for når de fleste mennesker tænker på trucks, så sidestiller de det med lastbiler, og det er aldrig sikkert, at det er lige det samme.

Tjek bare den her hjemmeside ud og se, hvad der er billeder af af forskellige trucks, og hvad man forhandler dertil: https://www.protruck.dk/ 

Selvfølgelig er trucks jo nok for mange lig med lastbiler, så vi kan da godt starte der med at sige, at lastbiler kommer i mange størrelses og faconer, hvor man kan tale om flere vogntog, der kommer kørende.

Den slags kan være vilde og imposante at kigge på, men der er også en begrænsning forbundet til disse, for hvis de bliver for store i selve førerhuset, så kan det blive virkelig svært at komme omkring, når man skal dreje og bakke – specielt hvis man finder sig inde i byer, hvor der ikke er langt mellem de forskellige bygninger.

Så der er nogle begrænsninger forbundet herved, hvorfor man forsøger at holde størrelsen på almindelige trucks på nogle bestemte mål, selvom der selvfølgelig findes undtagelser – og ellers må man pynte dem på anden vis for at gøre dem flotte at se bil.

Således findes der også mindre trucks, der er meget smartere at komme omkring med i gadebilledet. Godt nok kan de så ikke have så meget med at transportere hver gang, men så er man da sikker på, at ingen kommer frem (næsten) helt til døren.

Af andre typer af trucks kan nævnes dem, man finder på byggepladser og altså ikke ude blandt trafikken såsom gaffeltrucks.

Ellers findes der i denne sammenhæng også nogle store trucks, som man udelukkende kun ser på byggepladser med videre, hvor disse nogle gange skal designes efter nogle specifikke opgaver, de skal udføre.

Den verden med trucks er storslået!

Flere Nyheder