Fordelen ved en overdækket terrasse

05 april 2020 Lotte Hindsberg
Fordelen ved en overdækket terrasse

Hvad enten du allerede har en terrasse eller overvejer at få en, bør du overveje om det er en god ide at få den helt eller delvis overdækket. Der er flere fordele ved at have en overdækket terrasse, især i Danmark, hvor vejret godt kan skuffe nu og da. Selvom det regner en smule er det muligt at sidde ude, der kan tørres tøj og det er stadig muligt at grille. Skulle det være at solen er for varm, er der også mulighed for at få lidt skygge. Du kan finde inspiration her https://www.kun-terrasser.dk/overdaekket-traeterrasse.

Husk at vedligeholde din terrasse

Uanset om du har en overdækket træterrasse eller om du har en af fliser, kræver den en vis vedligeholdelse. Er den af træ er det nødvendigt med jævne mellemrum at gå den igennem og udskifte rådne planker og løse søm og skruer. 

Både en træterrasse og en af fliser kan få grønne alger, som ikke alene er grimme at se på, men også er glatte at gå på. Især når det har regnet. Det er derfor vigtigt at få algerne fjernet. De kan fjernes ved hjælp af en hård børste og helt almindelig knofedt. 

Du kan også få både fliser og træterrasser højtrykspuling, men her er det vigtigt at du sikre dig at strålen ikke er for voldsom, da det kan ødelægge både din træterrasse og dine fliser. 

Valg af tømrer

Hvis du har valgt at få en tømrer til at lave din terrasse eller et overdække til en allerede eksisterende, kan du med fordel få råd og vejledning til ikke alene inspiration, men også valg af materialer. Der er mange forskellige former for materialer du kan få lavet dit overdække af. Du kan få en sejldug, der er til at tage af og på, et af plastik eller et af tagplader. 

Flere Nyheder