Fjern lak eller kom skader til livs med en gulvafhøvling i Silkeborg

20 maj 2019 Astrid Pedersen
Fjern lak eller kom skader til livs med en gulvafhøvling i Silkeborg

Har dit trægulv dybe revner, forskydninger i niveauer eller buler som følge af en vandskade? Er gulvet tydeligt præget af, at fugt har sat sig i træets fibre – og er det således skævt og ujævnt? Eller har du overtaget et trægulv som er lakeret med mørk fernis, og således meget langt fra din drøm om et lyst, sæbe eller lud behandlet gulv? Så er der ingen vej uden om: Du bør kontakte en gulvmand med henblik på at få fastslået, hvorvidt dit trægulv kandiderer til en gulvafhøvling.

Du kan udbedre alvorlige skader og grimme misfarvninger med en gulvafhøvling

Når et trægulv slår sig som følge af udsættelse for store mængder væde – for eksempel ved en oversvømmelse – vil træværket svulme op. Dermed vil der opstå buler og revner, som skæmmer gulvets overflade. Og i særligt alvorlige tilfælde kan en vandskade medføre såvel misfarvninger som skævheder i gulvet. Disse skader lader sig kun fjerne ved en grundig gulvafhøvling, hvor overfladen på gulvet høvles indtil den atter er plan og ensartet.

Fjern gammel lak og fernis med en gulvafhøvling

Inden under den mørke lak kan der sagtens gemme sig et sundt og intakt trægulv. Lak og fernis lader sig dog ikke fjerne ved hjælp af en gulvafslibning – her skal en gulvafhøvling til. En gulvafslibning vil kunne forårsage, at lakken varmes op og presses ned i gulvbrædderne. Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag af træværket inklusive lakken. Og så er trøgulvet klar til en gulvafslibning, som finsliber gulvets overflade, så denne bliver ganske ensartet og klar til en efterbehandling. Her kan du for eksempel vælge en sæbebehandling, som på naturlig vis lysner træet, således at gulvets overflade får et nærmest magisk, lysende skær.

Find tilbud på professionel gulvafhøvling til få penge på gkservice.dk

Du kan altid kontakte gkservice.dk med henblik på et uforpligtende tilbud på en billig gulvafhøvling.

Flere Nyheder