Få hjælp på et misbrugscenter inden det er for sent

06 november 2019 Astrid Pedersen
Få hjælp på et misbrugscenter inden det er for sent

Et misbrug har mange omkostninger for den misbrugsramte og de øvrige involverede. Hvad end misbruget drejer sig om alkohol, receptpligtig medicin, stoffer eller spil, er der mange ofre for et afhængigheds betinget misbrug. De nærmeste pårørende er de hårdest ramte – de, der skal leve under tag med en misbruger. Og et ubehandlet misbrug kommer med store – og nærmest uoverskuelige – omkostninger for alle parter.

Drop medmisbruger adfærden, og opsøg professionel hjælp

Som pårørende til en misbruger kommer man ofte ud for at skulle dække over eller undskylde for sin misbrugsramte nærmeste. En misbruger udvikler en adfærd, som i bedste fald er asocial, i værste fald er direkte skadelig for ham eller hende selv eller for omgivelserne.

Når misbruget når et vist stadie, vil den misbrugsramte eksempelvis få svært ved at passe sit job. Dette hænger sammen med et tab af evnen til at navigere i sociale sammenhænge, hvilket også vil afspejle sig i andre aspekter af hans eller hendes hverdag. Familiemæssige pligter forsømmes, og den misbrugsramte kan faktisk gå hen og blive direkte fjendtlig over for de personer, som omgiver vedkommende. Afhængigheden og misbruget bliver den primære interessefaktor i den misbrugsramtes liv. En misbruger ofrer glad og gerne venner, job og endda familie på afhængighedens alter.

Som pårørende bør du træde et skridt tilbage, og iagttage din egen adfærd. Ved at dække over din misbrugsramte pårørende, er du faktisk selv medvirkende til at skabe rammer, som muliggør misbruget. Du hjælper, med andre ord ikke din misbrugsramte kæreste, ægtefælle, far, mor eller barn på denne måde. Og derfor er det en rigtig god idé at søge hjælp på et behandlingscenter.

Behandlingscenter Stien – specialister i misbrugsbehandling

Du kan altid kontakte Behandlingscenter Stien, som igennem mange år har behandlet misbrugere af alle typer – med stor succes. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder