Få alkoholbehandling når du ønsker at holde op med at drikke

06 april 2020 Astrid Pedersen
Få alkoholbehandling når du ønsker at holde op med at drikke

Er du ved at være træt og ked af din tilværelse som alkoholiker? Så kan du med fordel søge professionel hjælp til afvænning.

Det kan godt være rigtig svært at skulle holde op med at drikke, og derfor tilbyder mange behandlingscentre en hjælpende hånd til dette projekt. Har du igennem længere tid oparbejdet et massivt dagligt forbrug af alkoholiske drikke, kan det faktisk heller ikke anbefales at du forsøger dig med afvænning på egen hånd.

Det kan nemlig være forbundet med en ikke ubetydelig helbredsmæssig risiko at ophøre et indtag som har stået på igennem måske flere år. Kroppen har vænnet sig til at skulle håndtere de voksende mængder alkohol, og et pludseligt ophør med tilførslen vil medføre slemme abstinenser.

Du kan slet ikke sammenligne de tømmermænd, man kan få efter en aften i byen, med de abstinenser en garvet alkoholiker vil opleve hvis han eller hun prøver at kvitte alkoholen fra den ene dag til den anden. Svedeture, rystelser, feber, opkastninger og smerter i muskler og led er blot et lille udvalg af de mange dårligdomme, som vil hærge din krop i dagevis. Og oven i kommer de psykiske symptomer så som delirium, depression og øget tendens til selvmordstanker, hvilket gør afrusning til en endnu mere risikabel affære.

Få hjælp til afvænning med en professionel alkoholbehandling

I stedet for selv at forsøge dig med afvænning, bør du således kontakte et misbrugscenter. På et misbrugscenter vil du kunne få afrusning i overvågede og trygge omgivelser, og sundheds personalet vil gøre hvad de kan for at lindre dine symptomer. Behandlingscenter Stien tilbyder afrusning som et led i alkoholbehandling, og selve terapien vil ikke finde sted førend alle giftstoffer er ude af din krop og den fysiske afhængighed dermed borte.

Du kan læse mere om alkoholbehandling på Behandlingscenter Stien på hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

 

Flere Nyheder