Brug personlighedstest til at finde de rette medarbejdere

30 december 2019 Anne-Mette Hansen
Brug personlighedstest til at finde de rette medarbejdere

En personlighedstest kan fortælle meget om en person. Den kan sige noget om, hvordan personen vil agere i forskellige situationer. Det kan være meget nyttigt, når man skal ansætte nye medarbejdere. Med resultater fra en personlighedstest kan man f.eks. se nærmere på, hvordan den potentielle, nye medarbejder vil reagere i stressede eller uvante situationer og hvordan personen arbejder sammen med andre. 

Står du overfor at skulle ansætte ledere, specialister, sælgere eller andre slags medarbejdere? Så læs med her, og forstå hvorfor du skal udsætte dine ansøgere for en personlighedstest.

Derfor skal du bruge personlighedstest i din rekruttering

Der er mange ting, som spiller ind, når man skal ansætte en ny medarbejder eller leder. Det betyder selvfølgelig noget, hvordan kemien er og hvordan personen fremstår. Men det kan også være vigtigt at dykke lidt mere ned i kandidatens personlighed. Med en omfattende personlighedstest er det muligt at få mere indsigt i, hvordan kandidaten vil reagere i forskellige situationer. Hvilket giver dig bedre mulighed for at bekræfte dit valg af kandidaten.

En personlighedstest er aldrig noget, der bør være det eneste, som afgør valget af en kandidat. Men det er et godt værktøj til at be- eller afkræfte de tvivl, som man kan have om en kandidat. 

Kjerulf & Partnere tilbyder flere typer personlighedstests

Firmaet Kjerulf & Partnere tilbyder flere slags personlighedstests. En af dem er deres all-round test, kaldet KP Explorer. Denne test er meget typisk og kan give dig et nuanceret billede af medarbejderen, som du overvejer at ansætte. 

KP Explorer har 86 spørgsmål og giver et godt overblik over medarbejderens personlige ressourcer. Den kan bruges til medarbejdere på alle niveauer og til yngre ledere. Testen er udviklet i samarbejde med danske HR-chefer. 

Hvis du har brug for at personlighedsteste kandidater til lederroller, så tilbyder Kjerulf & Partnere også flere gode tests til netop dette formål. Du kan læse meget mere om de forskellige typer af personlighedstest på deres hjemmesider.

 

Flere Nyheder